Gerlof Bos MBA

LEES MEER OVER GERLOF

Bos´s Knowledge

BOEK GERLOF ALS SPREKER

Presentaties & Lezingen

Gerlof bij Week van de Leden

Gerlof Bos (36) is een veelgevraagd spreker op congressen en symposia voor het bedrijfsleven en onderwijs. Hij geeft gevarieerde presentaties op het gebied van ondernemen, internet en marketing. Creativiteit en doorzettingsvermogen staan centraal. Vaak worden de presentaties ondersteund met TV- en radiofragmenten, anekdotes en attributen op het podium.

Overwachte oplossingen
Gewoon heel erg goed om je heen kijken, onverwachte oplossingen liggen vaak voor het grijpen. Was het maar zo simpel als het klinkt. Internetondernemer Gerlof Bos heeft dit talent als geen ander ontwikkeld. Zijn creatieve en praktische kijk op de uitdagingen en kansen van de hedendaagse ondernemer maken hem tot een verrassend en inspirerend spreker. Om je heen kijken is overigens minder vanzelfsprekend dan het lijkt. Waar veel ondernemers gevangen lijken in de denkpatronen van hun bedrijfstak, stapt Gerlof juist graag over de grenzen van een vakgebied heen. Daarbij laat hij zien dat een retailprobleem soms al een antwoord heeft in de gastvrijheidssector, dat men soms in de landbouw over de zelfde dingen nadenkt als in het vervoer; en dat technologie onverwachte mogelijkheden kan creëren voor al deze sectoren.

De kunst van het ontdekken van onverwachte kansen is te danken aan deze brede belangstelling. Gerlof heeft zijn grondige opleiding dan ook steeds gecombineerd met het ondernemerschap: niet alleen tijdens zijn MBA, toen hij zijn plannen voor internetonderneming LookingforBooking uitwerkte, maar al tijdens de basisschool. Op zijn achtste was hij al succesvol door marktkansen te zien die anderen nog niet zagen en door daar met een nieuw businessconcept op in te spelen.

Gerlof heeft in Maastricht de Hoge Hotelschool en zijn MBA gedaan. Op zijn 24e startte hij de internetbookingssite LookingforBooking. De afgelopen jaren heeft hij zijn ideeën over ondernemen en internetmarketing op TV kunnen uitdragen in de programma’s van Herman den Blijker en in zijn eigen programma “Hallo Holland”. In het project ‘Voor de Goede Zaak’ van het Dagblad van het Noorden heeft hij tal van ondernemers praktisch kunnen oriënteren bij het vernieuwen van hun bedrijf met de mogelijkheden die het internet biedt. Daarnaast is hij betrokken gebleven bij het onderwijs, waar zijn inzicht wordt gewaardeerd als lid van de  Advisory Board van de Stenden Hotel Management School en de Saxion Hogeschool Deventer, en als examinator/deskundige bij de Hoge Hotelschool Maastricht.

Gerlofs dynamische presentaties leggen de link tussen creatief ondernemen en concrete marktvragen en –kansen. Hoewel zijn deskundigheid op het gebied van innovatieve internet-oplossingen inmiddels bij een groter publiek bekend is, zal zijn originele kijk elke ondernemer aanspreken die niet bang is buiten de gebaande paden te treden.

Voor meer informatie neem contact op met gerlof@gerlofbos.com, of stuur een bericht via de contactpagina.

Gerlof Bos

Gerlof Bos (1979) is serial entrepreneur, marketingexpert, televisiepresentator en een veelgevraagd spreker op congressen en symposia voor het bedrijfsleven en onderwijs.

In 2005 richtte hij de succesvolle hotelprijzenvergelijkingssite LookingforBooking.com op. In 2014 behaalde LookingforBooking een 8e plaats bij de Deloitte Technology Fast50-awards en behoorde daarmee tot de acht technologiebedrijven in de Benelux met de snelst groeiende omzet van de afgelopen vijf jaar. Het jaar daarna gooide LookingforBooking wederom hoge ogen bij de Deloitte Fast50-awards.

Als internetondernemer gaf hij zijn mening in diverse televisieprogramma's van Herman den Blijker op RTL 4, waaronder Herrie in het Hotel, Herrie Gezocht, Herman gaat Ver en Herrie in de Keuken.

Logo HorecaNederland.TV

In zijn nieuwste initiatief HorecaNederland.TV gaat Gerlof op zoek naar de passie, expertise en uitdagingen van horecaondernemers. Wat is het geheim van hun succes? Wat zijn de nieuwste trends? En hoe speel je als horecaondernemer in op de snel veranderende wereld? In de afleveringen, neemt Gerlof de rol aan van producent en TV maker. Korte, bondige programma's die gericht zijn op het het snel veranderende TV-landschap.

Bekijk iedere dinsdag om 15.00 uur een nieuwe aflevering.